Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland werkt aan uitbreiding op voormalige kartbaan: opening in 2023

22-09-2022, 13.29 uur

Walibi Holland gaat komende winter nieuwe familieattracties realiseren op de oude plek van de kartbaan. In 2023 moet de opening plaatsvinden. Dat blijkt uit een bouwvergunning die is aangevraagd bij de gemeente Dronten. Er komen alleen nog globale specificaties voorbij. Een versimpelde tekening verraadt enkel de locatie.

In de bouwdocumenten wordt gesproken over "Family area Walibi Holland". "Uitbreiding met een attractie op het park van Walibi Holland 2023", luidt de officiële omschrijving van het bouwproject. Het gebied krijgt een oppervlakte van 75 bij 38 meter. Daarvan wordt 140 vierkante meter bebouwd, staat in een begeleidende tekst bij de aanvraag.

Het bouwwerk krijgt een inhoud van 525 kubieke meter. Walibi geeft aan dat er gebruikgemaakt wordt van een gemetselde bruine gevel, houten kozijnen in diverse kleuren en bitumineuze dakbedekking: dakleer. "Alle in het zicht blijvende materialen worden gedecoreerd in stijl van de attractie." De maximale hoogte zou 12 meter bedragen.

The Final Hideout
Een woordvoerster van Walibi vertelde vorig jaar al dat er voorbereidingen werden getroffen voor een nieuw familiegedeelte op de oude kartbaan. Het terrein is in oktober 2021 nog gebruikt als wachtrij voor de halloweenattractie The Final Hideout. Die keert dit jaar niet terug.

De kartbaan, voluit Red Bull Kart Fight Exhibition Track, werd in het voorjaar van 2018 definitief gesloten naar aanleiding van een dramatisch ongeluk. Het haar van een 13-jarig meisje kwam toen vast te zitten in een kart, waardoor ze deels gescalpeerd werd. Er volgde een rechtszaak, waarbij Walibi verweten werd onvoorzichtig en nalatend gehandeld te hebben. Het pretpark is echter vrijgesproken.

Reactie
Looopings heeft een voorlichter van Walibi om een reactie gevraagd, maar hij wil voorlopig niets kwijt over het project. Afgelopen voorjaar kon Looopings al wel melden dat Walibi een spectaculaire single-rail coaster heeft besteld bij de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. Die moet in 2024 af zijn.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be