Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Leeuwen in Artis krijgen nieuw verblijf in zomer 2023

22-09-2022, 11.49 uur

Dierentuin Artis is gestart met de bouw van een nieuw leeuwenverblijf. Begin vorig jaar maakte het dierenpark bekend dat de leeuwen moesten verdwijnen, omdat er geen geld was voor een nieuw onderkomen. Dankzij giften van twee particulieren kunnen de dieren in Amsterdam blijven. Ze krijgen een nieuwe plek aan de achterzijde van het park.

Daarvoor wordt het voormalige verblijf van de algazellen getransformeerd, onder leiding van landschapsarchitect Thijs de Zeeuw. Vandaag brengt Artis twee ontwerpen naar buiten. De nieuwe locatie is in oppervlakte meer dan tien keer zo groot als het huidige monumentale leeuwenverblijf.

"We hebben op deze plek veel meer mogelijkheden om de leeuwen een natuurlijke en verrijkende omgeving te bieden", zegt manager Tjerk ter Meulen. Er is een heuvelachtig savannelandschap ontworpen. "De leeuwen kunnen naar boven klimmen voor overzicht over hun omgeving, ravotten langs de wateroevers in het zand of een schuilplek opzoeken in holtes van de grot die langs het verblijf loopt."

Watervallen
Door de grot loopt straks een wandelpad voor bezoekers, omringd door twee watervallen. Ter Meulen: "Met een doorkijkje langs de waterval kunnen ze hier zomaar oog in oog staan met de leeuwen." Naar verwachting duurt de bouw ongeveer een jaar. De algazellen hebben sinds deze zomer een nieuw verblijf op de plek van het voormalige Kamelenveld.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be