Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Openingsjaar nieuwe achtbaan Europa-Park staat niet meer vast

22-09-2022, 11.24 uur

Het is niet langer zeker dat de nieuwe rollercoaster van Europa-Park volgend jaar opengaat. Eigenlijk had lanceerachtbaan Voltron Coaster, onderdeel van een nieuw Kroatisch themagebied, in 2023 af moeten zijn. Intern wordt inmiddels rekening gehouden met 2024 als openingsjaar.

Er is sprake van leveringsproblemen op het gebied van elektronicacomponenten. Sommige onderdelen zouden een levertijd hebben van wel zeventig weken. Eerder sprak Europa-Park-eigenaar Roland Mack over een opening in de "tweede helft van 2023". Ook in een Europa-Park-tijdschrift kwam dat jaartal voorbij. In digitale publicaties wordt 2023 voor de zekerheid inmiddels nergens meer genoemd.

Een woordvoerder van het Duitse attractiepark bevestigt in gesprek met Looopings dat men op dit moment geen openingsjaar meer noemt. Meer details kan de voorlichter nog niet geven. Op de schutting bij het bouwterrein staat het oorspronkelijke jaartal nog wel vermeld. Naar verwachting wordt die uiting binnenkort aangepast.

Uitvinder
De nieuwe coaster wordt een doorontwikkelde versie van het achtbaantype bigdipper, bekend van bijvoorbeeld Lost Gravity in Walibi Holland. De aanwinst - 1385 meter lang en 32 meter hoog - komt te liggen op een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. Europa-Park realiseert een Kroatisch themadeel dat in het teken staat van uitvinder Nikola Tesla.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be