Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

GaiaZoo opent uitkijktoren van 17 meter hoog: ook toegankelijk zonder kaartje

22-09-2022, 12.26 uur

Bij de ingang van de Limburgse dierentuin GaiaZoo in Kerkrade is een 17 meter hoge uitkijktoren neergezet. Woensdagmiddag vond de officiële opening plaats in het bijzijn van schoolklassen van basisscholen uit de omgeving. Wie de toren wil beklimmen, heeft geen entreebewijs voor het dierenpark nodig.

De toevoeging, die Toren van Gaia wordt genoemd, is onderdeel van het vernieuwde entreegebied van GaiaZoo. "De totale hoogte van het uitkijkpunt kun je vergelijken met drie volwassen mannelijke giraffen", laat de dierentuin weten.

Wethouder Tim Weijers hoopt dat toeristen dankzij het uitzicht over de stad verleid worden om nog meer plekken in Kerkrade te ontdekken. "Wij willen Kerkrade steeds vanuit verrassende en verschillende invalshoeken belichten", zegt hij. "Het verbinden van attracties speelt een belangrijke rol in ons toeristisch beleid."

Openingsuren
Gaia-directeur Rob Huppertz noemt het eindresultaat "een markant herkenningspunt voor zowel de dierentuin als de stad". Omdat het gevaarte binnen de omheining van het park staat, is de toren alleen toegankelijk tijdens de openingsuren van de dierentuin.

Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be