Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Engels attractiepark gaat iconische achtbaan na 28 jaar opnieuw bouwen

21-09-2022, 17.32 uur

Het Engelse pretpark Alton Towers kondigt de sluiting aan van de bekende achtbaan Nemesis. Na 28 jaar is de spectaculaire inverted coaster toe aan groot onderhoud. Daarom gaat de attractie na dit seizoen dicht. Dat betekent echter niet het definitieve einde van Nemesis.

"Nemesis wordt gesloten in opdracht van The Phalanx", luidt de boodschap op de socialmedia-kanalen van Alton Towers. Daarmee wordt verwezen naar het verhaal achter de attractie. "Je hebt tot 6 november om een ritje te maken."

Veel volgers reageren verbijsterd, maar het publiek hoeft niet te vrezen dat de achtbaan permanent verdwijnt. Alton Towers heeft al een tijdje geleden een vergunning aangevraagd om de rail van Nemesis te vervangen, zodat de rollercoaster weer decennia mee kan.

Steunpilaren
Bij die ingrijpende renovatie wordt het grootste gedeelte van de baan verwijderd en opnieuw gebouwd. Het gaat om het gedeelte vanaf de top van kettinglift tot het begin van de remsectie, inclusief 89 van de 117 steunpilaren. Naar verwachting is de attractie in 2023 buiten gebruik, zodat de heropening kan plaatsvinden in 2024.

Nemesis opende in 1994 als één van de eerste inverted coasters van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. Hetzelfde type is inmiddels ook te vinden in bijvoorbeeld Phantasialand in Duitsland en Parc Astérix in Frankrijk. Alton Towers kondigde onlangs ook een andere langdurige sluiting aan: de interactieve darkride Duel ging deze maand dicht voor een verbouwing.Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be