Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaqua Mechelen Zennebad

Plopsa trekt bouwaanvraag voor nieuw waterpark in: 'Zeker niet van tafel'

21-09-2022, 01.48 uur

De bouw van een nieuw Plopsa-waterpark in Mechelen laat langer op zich wachten. Plopsa heeft de bouwaanvraag voor het nieuwe zwemparadijs officieel ingetrokken, nadat de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC) twee keer negatief adviseerde over het project. Toch geeft Plopsa de moed niet op.

In juli werd al een negatief advies gegeven over de komst van Plopsaqua Mechelen. Nu is er opnieuw een ongunstig advies. Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof gelooft echter nog steeds in het project. Hij wil over een tijdje een nieuwe aanvraag indienen, waarbij rekening is gehouden met opmerkingen van de Vlaamse Milieumaatschappij.

"We voltooien de laatste details en hebben dan een volledig waterdicht dossier", vertelt Van den Kerkhof aan Looopings. "Het project is dus zeker niet van tafel." Wanneer de nieuwe aanvraag zal komen, is volgens de directeur moeilijk te zeggen. "Als we het milieuaspect kunnen afronden en niets hoeven aan te passen aan de andere adviezen, kan het vrij snel."

Protesteren
Plopsaqua moet het bestaande gemeentelijke zwembad van Mechelen vervangen. Het stadsbestuur verwacht nog steeds binnen enkele jaren een nieuw zwembad te kunnen realiseren in samenwerking met Plopsa. Ondertussen blijft een lokale milieubeweging protesteren tegen die plannen, in de hoop het initiatief definitief te kunnen torpederen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaqua Mechelen Zennebad
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be