Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Bellewaerde Park werkt aan grote transformatie met vier nieuwe attracties

18-09-2022, 14.28 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde Park heeft ambitieuze toekomstplannen. Achter de schermen wordt gewerkt aan een omvangrijk masterplan voor de komende jaren, met transformaties voor verschillende themagebieden. Daarbij horen ook in totaal vier nieuwe attracties, blijkt uit openbare bouwplannen.

Begin dit jaar werd al duidelijk dat de Keverbaan zal moeten wijken voor een 26 meter hoge waterattractie van fabrikant Intamin. De werktitel luidt Spinning Rapids. Daar blijft het dus niet bij: Bellewaerde aast ook op een nebulaz-molen en een barnyard-attractie van leverancier Zamperla. De vierde en laatste nieuwe attractie wordt een speeltuin met klimtorens en glijbanen.

Attracties van het type nebulaz kenmerken zich door vier draaiende armen met elk twee gondels voor vier personen. Tijdens een rit bewegen de armen rakelings langs elkaar. De afgelopen jaren openden al exemplaren in Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk, Groot-Brittannië en Zweden. Nu komt het concept ook naar de Benelux. Bellewaerde kiest voor een Indiaas uiterlijk.

Wagon
De barnyard, bestaand uit een langwerpige wagon met 24 zitplaatsen, komt in het Canadese parkdeel te staan. Het gevaarte wordt schuin omhoog gelift, waarna de wagon gaat tollen. Twee Franse zusterparken - Walibi Rhône-Alpes en Parc Astérix - hebben het attractietype al langer in huis.

Bellewaerde Park zet niet alleen nieuwe attracties neer. De plannen omvatten ook verbouwingen rond de verblijven van de leeuwen en tijgers, zelfbedieningsrestaurant Carrousel en de Canadese en Indiase themadelen. Dat het huidige cowboydorp grotendeels tegen de vlakte zou gaan, was al duidelijk.

Middeleeuws thema
Bij de leeuwen en tijgers wordt bijvoorbeeld een nieuw uitkijkplatform gerealiseerd. Het Carrousel-restaurant krijgt een middeleeuws thema, met een toren van ruim 18 meter hoog. Daarnaast is er aandacht voor het giraffenverblijf. Het attractiepark in Ieper heeft de plannen zelf nog niet naar buiten gebracht. Ze zijn wel voor iedereen zichtbaar in het digitale Vlaamse Omgevingsloket.Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be