Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibierfest in Walibi is geen succes: enkele tientallen kaartjes verkocht

18-09-2022, 15.04 uur

Een nieuw evenement in Walibi Holland lijkt uit te draaien op een flop. Het pretpark huisvest deze maand vier feestavonden in Oktoberfest-sferen, onder de noemer Walibierfest. Er blijkt weinig animo voor te zijn. Zaterdagavond kwamen slechts enkele tientallen feestgangers opdraven.

Eerder werd de eerste van vier avonden - vrijdag 16 september - al uit het programma gehaald vanwege de tegenvallende kaartverkoop. Uiteindelijk ging het feest vrijdag wel door, maar dan alleen voor Walibi-medewerkers. Zij mochten gratis naar binnen. "Uitverkocht", viel te lezen op de Walibi-website. In werkelijkheid was er juist bijna niets verkocht.

Zaterdagavond 17 september stond het Walibierfest voor het eerst op de planning voor betalende bezoekers. Toen werd pijnlijk duidelijk hoe impopulair het evenement is: Walibi had slechts een handjevol kaartjes gesleten. Eén vriendengroep was aanwezig met ongeveer dertig personen. Daarmee werd het aantal aanwezigen nagenoeg verdubbeld.

Abonnementhouders
Walibi maakte de afgelopen weken mondjesmaat reclame voor het initiatief. Op social media verschenen enkele berichten met de slogans #Lamgaan en #Foutgaan, variaties op Walibi's gebruikelijke kreet #Hardgaan. Er werd geen persbericht verstuurd. Aan abonnementhouders is niet gedacht: zij zijn 39 euro kwijt voor een ticket, net als andere bezoekers.

Aanstaande vrijdag, 23 september, is het Walibierfest afgehuurd door een extern bedrijf. Voor zaterdag 24 september worden op dit moment nog kaarten aangeboden. Onder andere René Karst treedt dan op. In 2015 flopte het Walibierfest ook al. Toen werd het evenement op het laatste moment volledig geschrapt omdat er nauwelijks tickets waren verkocht.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be