Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Gdansk

Derde Plopsa-pretpark in Polen komt eraan: bouw begonnen

17-09-2022, 22.46 uur

Plopsa is begonnen met de bouw van een derde attractiepark in Polen. Na Majaland Kownaty (2018) in het westen en Majaland Warsaw (2022) bij hoofdstad Warschau, moet in de zomer van 2024 de nieuwe locatie Majaland Gdansk openen. Het project gaat naar verwachting 32,5 miljoen euro kosten. Eerder werd gesproken over een investering van 27,5 miljoen euro.

De Plopsa Group werkt wederom samen met de Nederlandse investeringsmaatschappij Momentum Capital en de beursgenoteerde bouwgroep CFE. De bestaande Plopsa-parken in Polen dienen als blauwdruk, waarbij de 25 attracties in het teken komen te staan van Studio 100-producties als Maya de Bij. Ook De Smurfen krijgen een prominente plek.

Er wordt gemikt op 300.000 bezoekers per jaar. Het is de bedoeling dat de drie Poolse Plopsa-parken samen jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers gaan trekken. Majaland Kownaty is het grootste park van de drie, met een groot buitengebied. Majaland Warsaw wordt binnenkort uitgebreid met een waterpark.

Oostzee
Gdansk ligt in het noorden van Polen, aan de Oostzee. De komst van het pretpark van 25.000 vierkante meter ging niet zonder slag of stoot. Vorig jaar klaagden buurtbewoners dat ze overvallen waren door de plannen. Omwonenden zeiden te vrezen voor onder meer verkeers- en geluidsoverlast.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Majaland Gdansk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be