Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst

Gelders speelpark zet drie jaar oude achtbaan te koop

21-09-2022, 23.37 uur

De rollercoaster van een speelparkje in Gelderland staat te koop. In juli werd duidelijk dat de drie jaar oude familieachtbaan in Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst niet meer open zou mogen. De vergunning bleek niet in orde te zijn. Daar hebben de eigenaren zich kennelijk bij neergelegd.

De achtbaan met de naam Panky's Adventure wordt momenteel aangeboden op de website van Used Amusement Rides, het bedrijf van attractiehandelaar Martin Meijer. Wie interesse heeft, kan telefonisch of per mail contact opnemen.

Het gaat om een 5 meter hoge mine train van de Italiaanse fabrikant SBF Rides, gefabriceerd in 2019. De oppervlakte bedraagt 19 bij 10 meter. Destijds werd er 250.000 euro voor neergeteld. De trein bestaat uit vier karretjes met elk vier zitplaatsen. "Beschikbaar vanaf 1 september 2022", valt te lezen op de site.

Geluidsoverlast
Panky's Adventure opende als het klapstuk van het speelgedeelte van het pannenkoekenhuis. De directie was ervan overtuigd dat een omgevingsvergunning niet nodig was. Na klachten over geluidsoverlast liet de gemeente weten dat de attractie met terugwerkende kracht als een bouwwerk gezien wordt. Dan is wél een vergunning benodigd, maar die wordt niet verstrekt.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be