Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque Warner Madrid

Foto's: nieuwe Batman-achtbaan in Madrid krijgt spectaculaire inversie

18-09-2022, 18.43 uur

Beeld: @obras_pw, Jerez Coaster Adventures, DREAM COASTER, Roller Coaster Show

De nieuwe lanceerachtbaan van Parque Warner Madrid belooft één van de spectaculairste rollercoasters van Europa te worden. Het Spaanse pretpark werkt aan een 1010 meter lange en 45 meter hoge achtbaan met Batman-thema. Onlangs werd een bijzonder element geplaatst: een langgerekte inversie.

Passagiers blijven straks geruime tijd ondersteboven hangen boven een brug in Batman-gebied Gotham City. Dat gaat zorgen voor een sensationeel schouwspel. Een ritje duurt volgens het attractiepark 111 seconden. De coaster start in Wayne Manor, de residentie van Bruce Wayne.

Parque Warner ging voor de toevoeging in zee met fabrikant Intamin uit Liechtenstein, bekend van bijvoorbeeld Taron in Phantasialand en de nieuwe lanceerachtbaan Toutatis in Parc Astérix. De naam van de attractie is nog niet bekend.

Arkham Asylum
In Parque Warner staat sinds 2002 al een grote Batman-achtbaan: een inverted coaster van de firma Bolliger & Mabillard, met de naam Batman: Arkham Asylum. Het park opende dertien jaar geleden voor het laatst een nieuwe coaster. Dat was Correcaminos Bip Bip, een familieachtbaan in stijl van Looney Tunes-personage Roadrunner.Meer Parque Warner Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be