Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: drie decorstukken uit het Spookslot toegevoegd aan Efteling Museum

16-09-2022, 13.28 uur

Enkele onderdelen uit het Spookslot leven voort in het Efteling Museum. Bezoekers van de Efteling komen vanaf vandaag drie elementen uit de gesloten spookattractie tegen in het museumpje op het Anton Pieckplein. Ze zijn toegevoegd aan het Wonder Depot, de ruimte met oude rekwisieten uit het sprookjespark.

Het gaat om twee figuren en het oude Spookslot-entreebord, dat op het plein voor het spookkasteel hing. Bovenop een vitrine is de Spinnenvreter neergezet; een monsterlijke kop die verscheen in een nis in de wachtrij van het Spookslot. Met behulp van een spiegeltechniek leek het personage een spin op te eten. Die hangt nu boven zijn hoofd.

Verder is in een aparte hoek een pop uit de geestencarrousel geplaatst, hangend aan touwen. Voorbijgangers kunnen de griezelige marionet zien met behulp van een sierlijke spiegel. Dat is toepasselijk, omdat de geest in de spookruïne ook decennialang verscheen via een weerspiegeling in glas. Op een kast was al langer één van de waterspuwers uit de spookshow te vinden.

Sloop
De Efteling is sinds maandag 5 september bezig om decorstukken uit het Spookslot te halen. Heel veel attributen krijgen een plek in het interne Efteling-archief, zodat ze niet verloren gaan. Sommige onderdelen zullen terugkeren in de vervangende attractie Danse Macabre. Wanneer de decors zijn ontmanteld, kan de sloop van het oude gebouw beginnen.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be