Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Vrouw klaagt over kermisattractie pal voor haar huis: 'Spontane epilepsie'

15-09-2022, 21.52 uurBeeld: @daphcornelisse

Niet iedereen kan de hectiek van kermissen waarderen. Daphne Cornelisse uit Hengelo was stomverbaasd toen er deze week plotseling een enorme kermisattractie voor haar appartement kwam te staan. Op Twitter deelt ze beelden van de attractie Show Time, die voor haar raam heen en weer slingert. Haar kat kijkt toe. Ondertussen zijn krijsende inzittenden te horen.

"Ik weet niet welke natte tosti bij de gemeente Hengelo heeft bedacht dat de kermis hier wel prima staat, maar er wónen hier mensen", schrijft ze. "Een heads-up was netjes geweest, dan had ik op jullie kosten even een hotelletje kunnen boeken voor een week." De klaagster ondervindt naar eigen zeggen een hoop overlast. "Ik doe echt niet moeilijk over een dagje, maar dit duurt vijf dagen tot middernacht. Na deze week heb ik spontane epilepsie denk ik."

De zogeheten Lambertuskermis vindt normaal gesproken plaats op de Markt, maar dat was dit jaar niet mogelijk vanwege werkzaamheden. Daarom werd uitgeweken naar straten in de omgeving. Cornelisse was vooraf niet op de hoogte: twee brieven over de beslissing die de gemeente in november en juni verstuurde, hebben haar nooit bereikt. Ook haar buren zouden nooit een brief hebben gezien.

Volhouden
De Overijsselse gemeente benadrukt in een persoonlijke reactie dat "diverse lokale media" over de verandering hebben bericht. "Maar ik zal ervoor zorgen dat je signaal wordt meegenomen in de evaluatie van de kermis. Ik hoop dat je deze week toch goed doorkomt." Cornelisse en haar kat moeten nog even volhouden: het luidruchtige gevaarte blijft staan tot en met zondag 18 september.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be