Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling werkt aan nieuwe opzet voor landschap bij Gondoletta

15-09-2022, 22.37 uurBeeld: @Eftelwesley, @eftel_straat

De Efteling is aan het werk aan de oever van de Siervijver, waar de bootjes van de Gondoletta ronddobberen. Op het eiland tegenover achtbaan Baron 1898 zijn veel bomen verwijderd. Ook werd een oude wal weggehaald. Het gebied krijgt een nieuwe opzet, vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

"Het landschap zal op deze plek een andere uitstraling krijgen", aldus de voorlichter. "Er komt een extra waterloop bij, er komen houtwallen en we zorgen voor andere beplanting." Op dit moment ligt een deel van het eiland er nog kaal bij. Er wordt volop gegraven.

De Gondoletta was sinds vorige week gesloten voor een geplande onderhoudsbeurt, maar inmiddels is de attractie weer open. Ondertussen gaan de werkzaamheden gewoon door. Voor het project is nog geen einddatum bekend.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be