Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Poppendokter aan het werk: achter de schermen bij darkride Europa-Park

19-09-2022, 21.16 uur

Europa-Park laat zien hoe de bewegende figuren in attracties onderhouden worden. In een nieuwe documentaire wordt Jasmin Dietrich gevolgd, hoofd van de afdeling animatronics bij het Duitse pretpark. De poppendokter is ervoor verantwoordelijk dat alle robots vlekkeloos bewegen.

In het programma Die Geheime Welt des Europa-Park brengt Dietrich buiten openingstijden een bezoek aan de bootjesdarkride Piraten in Batavia. Daar blijkt hoofdpersonage Bartholomeus van Robbemond te kampen met een probleem: hij knippert niet meer met zijn ogen. Dietrich ontmantelt de pop, die werkt met behulp van luchtdruk, om het probleem op te kunnen lossen.

Het fragment van elf minuten is gratis te zien op Veejoy, het streamingplatform van Europa-Park. De volledige uitzending, die twee uur duurt, kan alleen bekeken worden op de Duitse streamingdienst Joyn van tv-zender Kabel Eins. Daarin gaat het ook onder meer over de paardenshow in het Spaanse themagebied en het opstarten van waterpark Rulantica.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be