Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlandse specialist ontwikkelt zes kant-en-klare spookhuizen

14-09-2022, 15.28 uur

Een Nederlandse partij komt met een oplossing voor attractieparken die twijfelen over de toevoeging van een spookhuis. De Leisure Expert Group ontwikkelde zes kant-en-klare concepten voor een haunted house, die gekocht én geleased kunnen worden. Ze worden deze week gepresenteerd op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe in Londen.

Het Amsterdamse bedrijf heeft veel ervaring met het bouwen van spookhuizen. De afgelopen jaren realiseerde de firma haunted houses voor onder andere Europa-Park, Bobbejaanland en Djurs Sommerland. Creatief directeur Johnny Ruisch stond aan de wieg van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland.

"We krijgen regelmatig aanvragen van parken die wel aan Halloween willen doen, maar niet direct het budget of de kennis hebben om een volledig spookhuis te ontwikkelen", vertelt eigenaar Marjolein van de Stolpe aan Looopings. "Een kant-en-klaar-concept kan dan een uitkomst zijn."

Take Away
Bijkomend voordeel is dat de huizen gehuurd kunnen worden. "Dat biedt parken de mogelijkheid om jaarlijks van spookhuis te wisselen en op die manier elke keer een nieuwe beleving te presenteren." De zes huizen, met wisselende doelgroepen en groottes, kregen de werktitels The Drain, Take A Chance Casino, Witch Craft School, The Villa, Take Away en Pumpking Soup Factory.

Ze kunnen gebouwd worden met behulp van een tijdelijke tentconstructie of in een bestaande leegstaande locatie. Bedenker Ruisch liet zich inspireren door succesvolle spookhuizen die de Leisure Expert Group eerder heeft neergezet. Eén van de huizen heeft een knop waarmee de beleving wisselt tussen iets spannends voor kinderen van 6 tot 12 jaar en een gruwelijke setting voor waaghalzen van 16 jaar en ouder.

Acteurs
De geschatte verkoopprijzen variëren van 99.000 tot 297.000 euro, de leaseprijzen liggen fors lager. Het kleinste haunted house kan dankzij een ingenieuze looproute gerund worden door vier acteurs, bij de grootste zijn vijftien scare actors nodig. Indien gewenst kan de Leisure Expert Group via zusterbedrijf Aniba Entertainment ook de benodigde acteurs leveren of bestaande acteurs trainen.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be