Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Jurassic World: The Exhibition

Dino's komen tot leven: Jurassic World: The Exhibition tijdelijk in Londen

17-09-2022, 11.31 uur

Bezoekers van Jurassic World: The Exhibition in Londen wanen zich op de set van een Jurassic World-film. In de Britse hoofdstad is tijdelijk een grote dino-attractie te vinden, met gigantische prehistorische monsters. Beurscomplex ExCeL London fungeert als Isla Nublar, het fictieve eiland uit de populaire Jurassic Park- en Jurassic World-filmreeksen.

In tegenstelling tot de dino-exposities in de Benelux werd deze trekpleister ontwikkeld in samenspraak met de filmmakers. Daarvoor werkten leveranciers Round Room Live en Cityneon samen met Amblin Entertainment en Universal Studios. De brullende dino's zijn uitgevoerd als immense animatronics die zeer realistisch bewegen.

Wie naar binnen durft, neemt allereerst plaats op een grote boot om naar het tropische eiland te varen. Eenmaal aangekomen treffen toeristen de iconische Jurassic World-poort aan, gevolgd door een ongevaarlijke Brachiosaurus. Even verderop wordt een dinosaurus vervoerd in een truck.

Velociraptor
Via het Hammond Creation Lab, vernoemd naar Jurassic Park-oprichter John Hammond, gaat de tour verder richting riskantere dinosoorten als de Velociraptor en de speciaal voor de films ontwikkelde Indominus rex. Laatstgenoemde wordt voor de ogen van het publiek gevoerd. In de Gyrosphere Valley lijkt het bezoek ten einde te zijn, tot een Tyrannosaurus rex ontsnapt. Het beest jaagt de bezoekers uiteindelijk een souvenirwinkel in.

Een bezoek duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Bij elke dinosoort staan acteurs, voor een korte presentatie of een showelement. Er worden momenteel tickets verkocht tot half januari 2023. De online entreeprijs voor volwassenen varieert op dit moment tussen 20 pond (23 euro) en 32 pond (37 euro), afhankelijk van de gekozen dag en het tijdstip.

Frankrijk
Engeland voorlopig de enige plek in Europa waar de trekpleister te beleven is. In 2018 was een oude versie van Jurassic World: The Exhibition al wel te vinden in Frankrijk. Verschillende scènes werden in de tussentijd vernieuwd.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Jurassic World: The Exhibition
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be