Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
OK Corral

Ongeluk met waterbaan in Frans pretpark: vier bezoekers gewond

12-09-2022, 12.01 uurBeeld: Themeparkfreaks

In het Zuid-Franse pretpark OK Corral zijn vier bezoekers gewond geraakt bij een ongeluk met een waterbaan. Twee volwassenen en twee kinderen vielen zaterdag uit een bootje van Splash Mountain, een boomstambaan van zo'n 11 meter hoog. Een kind kwam in het water terecht, een ander slachtoffer liep een hoofdwond op.

De gezinsleden zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar de verwondingen bleken mee te vallen. Het management van het attractiepark weet nog niet hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Om erachter te komen of het incident veroorzaakt is door een menselijke of een mechanische fout, worden onder meer camerabeelden bestudeerd.

"OK Corral opende in 1966 en het is de eerste keer in meer dan 55 jaar dat er zoiets gebeurt in het park", staat in een verklaring die gepubliceerd werd op social media. "De veiligheid van onze bezoekers is onze prioriteit. We wensen de betrokkenen een spoedig herstel."

Slagharen
Splash Mountain werd gebouwd door Franse fabrikant Reverchon. De waterbaan blijft tot nader order gesloten. Volgens de directie beschikte de 22 jaar oude attractie over alle benodigde veiligheidscertificaten. OK Corral wordt gerund door de Nederlandse familie Bembom, bekend van het oprichten van Attractiepark Slagharen.

Meer OK Corral
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be