Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

PVV noemt burgemeester Madurodam 'kindsoldaat van de klimaatmaffia'

11-09-2022, 10.57 uur

De nieuwe burgemeester van Madurodam kan niet op goedkeuring rekenen van de Partij voor de Vrijheid (PVV) in Den Haag. Het Haagse themapark benoemde deze week de 16-jarige Mees als de 71e burgemeester van Madurodam. Hij gaat zich naar eigen zeggen richten op het aanpakken van de klimaatcrisis.

Sebastian Kruis, voorzitter van de lokale PVV-fractie, wil daar niets van weten. Hij zet de tiener op zijn Twitter-pagina neer als "weer zo'n kindsoldaatje van de klimaatmaffia". "Al diezelfde types met hun nietszeggende holle frasen na jarenlange giftige indoctrinatie op school, via de fakenieuwsmedia en klimaatlobbyisten", schrijft de politicus.

Kruis denkt niet dat hij over de schreef gaat door een 16-jarige online aan de schandpaal te nagelen. De Partij van de Arbeid (PvdA) in Den Haag vindt dat wel. Fractievertegenwoordiger Samir Ahraui reageert verontwaardigd op de woorden van de PVV'er. "Ga je eens met zaken bezighouden die de stad aangaan en laat jongeren die zich voor Den Haag en de samenleving willen inzetten met rust." Volgens hem is het juist de PVV die al decennia "nietszeggende holle frasen en giftige indoctrinatie" de samenleving in slingert.

Beatrix
Madurodam kiest sinds 1980 elk jaar een nieuwe burgemeester. Nieuwkomer Mees, die in de voetsporen treedt van onder andere prinses Beatrix, werd geïnstalleerd door burgemeester Jan van Zanen van Den Haag. Zijn plan van aanpak? "Ik wil middelbare scholieren laten zien dat het nog niet te laat is om de klimaatcrisis aan te pakken."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be