Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cinecittà World

Italiaanse zanger ruziet met pretpark: 'Het is niet mijn schuld'

11-09-2022, 12.46 uur

Een bekende Italiaanse zanger heeft ruzie gekregen met een Italiaans pretpark. Gigi D'Alessio zou deze maand een optreden geven in attractiepark Cinecittà World, nabij Rome. Enkele dagen voor aanvang werd het evenement plotseling geannuleerd. Beide partijen geven elkaar de schuld.

Volgens Cinecittà World heeft de organisator op het allerlaatste moment laten weten dat het concert niet zou doorgaan vanwege "technische en economische problemen". Dat is niet voor het eerst: eigenlijk had het optreden al moeten plaatsvinden op 24 juni.

"We zijn verbaasd door deze respectloze en onduidelijke beslissing", laat de directie van Cinecittà World weten. "We hebben onze advocaten de opdracht gegeven om het management van Gigi D'Alessio aan te klagen voor deze onaanvaardbare en eenzijdige keuze, die zeer schadelijk is voor het publiek en de reputatie van ons park."

Mobiele telefoonnummers
Het pretpark gaat nog een stap verder: men roept tickethouders op om de organisatie rechtstreeks te benaderen met een terugbetaalverzoek. Daarvoor zijn een e-mailadres, een naam en een adres gepubliceerd. "En als e-mails niet worden beantwoord, zal Cinecittà World de mobiele telefoonnummers van de organisatoren verstrekken."

Volgens Gigi D'Alessio zit de vork echter heel anders in de steel. "Ik ben net zo teleurgesteld als jullie en ik wil jullie vertellen dat, in tegenstelling tot wat Cinecittà World communiceert, de annulering absoluut niet mijn schuld is of die van mijn management", schrijft de zanger op Instagram.

Verwijderd
"De annulering werd veroorzaakt door het niet nakomen van de contractuele afspraken met de organisatoren, waardoor het helaas onmogelijk werd om het concert te laten plaatsvinden." Inmiddels is het bewuste Instagram-bericht verwijderd. De verklaring van Cinecittà World staat nog wel online. Er is geen nieuwe datum geprikt voor het optreden.

Meer Cinecittà World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be