Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlandse fabrikant waagt zich weer aan family raft rides

12-09-2022, 12.19 uur

De Nederlandse firma Van Egdom, bekend van het bouwen van waterglijbanen, zet een klassiek attractietype opnieuw in de schijnwerpers. Het bedrijf uit Utrecht ontwikkelde meer dan twintig jaar geleden de family raft ride, een enorme waterbaan met ronde bootjes voor meerdere personen.

Bobbejaanland bestelde in 1999 een eerste exemplaar onder de naam Bobby Drop, maar sindsdien bleef het stil. De waterattractie in het Vlaamse pretpark is eind 2008 gesloten en afgebroken, om verplaatst te worden naar het Franse pretpark La Recré des 3 Curés.

Nu, decennia later, biedt Van Egdom de family raft ride weer aan. De Nederlandse fabrikant presenteert deze week een doorontwikkelde versie van het attractietype op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe in Londen.

Halfpipe
Een standaardmodel is 12,5 meter hoog, met een vloeroppervlakte van 75 bij 30 meter. De lift beslaat 52 meter. Daarna volgt een glijgedeelte van 120 meter, inclusief een soort halfpipe-element met een schuine wand en een splash. Het vaargedeelte in de watergoot is ruim 70 meter lang.

De theoretische capaciteit bedraagt 520 personen per uur. Van Egdom geeft aan dat het ook mogelijk is om een verticale lift en verschillende waterelementen toe te voegen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be