Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Oprichter Hennie van der Most geëerd met eigen straat bij afscheid Wunderland Kalkar

10-09-2022, 12.41 uur

Wunderland Kalkar heeft op bijzondere wijze afscheid genomen van oprichter Hennie van der Most. De markante Nederlandse ondernemer verkocht het Duitse pretpark onlangs aan een andere partij. Bij zijn vertrek werd hij in het zonnetje gezet door oud-collega's en vrienden, met als hoogtepunt de onthulling van zijn eigen straat.

Bezoekers van Wunderland Kalkar komen voortaan de Hennie van der Most Straße tegen. "Grondlegger Kernwasser Wunderland Kalkar 1995", valt in kleine letters te lezen onderaan het straatnaambord. Het resort in Kalkar heette in de beginjaren Kernwasser-Wunderland.

"Vandaag hebben we vaarwel gezegd tegen onze voormalige eigenaar Hennie van der Most", meldt het huidige management op social media. "Met een lach en een traan, een paar leuke cadeautjes en een aandenken voor altijd: de Hennie van der Most Straat".

Parkdirecteur
Wunderland Kalkar, gelegen in Noordrijn-Westfalen, werd begin augustus overgenomen door de Nederlandse recreatiegroep DeFabrique Holding. Het bedrijf is bekend van evenementenlocaties als DeFabrique in Utrecht en Vliegveld Twenthe in Enschede. Men wil het Duitse resort de komende jaren uitbouwen en succesvoller maken. Parkdirecteur Han Groot Obbink behoudt zijn functie.

Van der Most is al een tijdje bezig om bedrijven te verkopen, zodat hij de bouw van zijn nieuwe Attractiepark Rotterdam kan blijven bekostigen. Verder wordt gewerkt aan een plan om Van der Mosts overdekte pretpark Speelstad Oranje in Drenthe - gesloten sinds 2015 - nieuw leven in te blazen.Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be