Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mini Efteling

Toch geen definitieve sluiting voor Mini Efteling: Brabants pretparkje blijft open

09-09-2022, 21.17 uur

De Mini Efteling in het Brabantse Nieuwkuijk blijft tóch geopend voor publiek. In maart werd bekend dat het piepkleine attractiepark, door hobbyisten gebouwd op een zolder en in een achtertuin, dit jaar definitief zou sluiten. Naar aanleiding van een heleboel teleurgestelde reacties heeft het management besloten om de sluiting op te schorten.

In de Mini Efteling zijn delen van de Efteling in het klein nagebouwd, waaronder Carnaval Festival en het Spookslot. De locatie, die verder niet verbonden is aan het Kaatsheuvelse attractiepark, kan voor een paar euro bezocht worden voor bijvoorbeeld kinderfeestjes. Eigenlijk zou het parkje op zaterdag 1 oktober voor het laatst toegankelijk zijn.

"Maar omdat de belangstelling erg groot is en we dit laatste seizoen zo veel reacties van onze bezoekers hebben gehad, hebben we na lang overleg besloten om toch niet definitief dicht te gaan", valt te lezen in een Facebook-bericht. Wel legt directeur Imre van Veldhoven op 1 oktober na achttien jaar zijn functie neer.

Verandering
Tegelijk is besloten om de Mini Efteling voortaan niet het hele jaar door open te stellen, maar alleen tussen april en oktober. Die verandering moet het gemis van een directeur voorlopig opvangen.

"De sluiting stond op de planning omdat er geen opvolger was, niet omdat we geen zin meer hadden of omdat er te weinig belangstelling was", legt een woordvoerder uit in gesprek met Looopings. "Door minder vaak open te gaan, kunnen we het hopelijk volhouden totdat er een opvolger gevonden is."

Techniek
Die zoektocht is nog in volle gang. "We hebben voldoende mensen die de Mini Efteling kunnen vertegenwoordigen in de media, maar Imre verzorgde ook een groot deel van de techniek." Als Ezeltje Strek Je niet meer poepte of Langneks nek niet meer omhoog wilde, kwam Van Veldhoven de defecten repareren. "Dus we blijven wel naarstig op zoek naar jonge, technisch aangelegde Efteling-fans die de functie willen overnemen."

Meer Mini Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be