Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris deelt nieuwe ontwerpen van uitbreiding Walt Disney Studios Park

11-09-2022, 23.00 uur

Disney-fans zijn vanavond meer te weten gekomen over de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris. Op dit moment wordt gewerkt aan een groot meer met daarachter een Frozen-themagebied, dat over enkele jaren af moet zijn. Om bij de waterpartij te komen, wandelen bezoekers straks over een uitgestrekte promenade met lantaarns, bomen en bloemperken.

Ondertussen passeren ze verschillende tuinen, geïnspireerd op bekende Disney-verhalen. Zo komt er een Rapunzel-tuin met een nieuwe familieattractie. Dat wordt een klassieke bootjesmolen gebaseerd op een scène uit animatiefilm Tangled, waarvan twee weken geleden al tekeningen naar buiten kwamen.

Een kleurrijke Toy Story-tuin, inclusief enorme standbeelden van personages Jessie en Woody, zal een nieuwe zij-ingang vormen richting het bestaande themadeel Toy Story Playland. Daar tegenover wordt een elegante Engelse tuin aangelegd, met verwijzingen naar bijvoorbeeld Peter Pan en Mary Poppins.

Tower of Terror
De pittoreske promenade start op de plek van de huidige Hollywood Boulevard, naast The Twilight Zone Tower of Terror. Aan de oever van het meer komt een groot bedieningsrestaurant in art-nouveaustijl te liggen. Dat project werd al in april dit jaar al aangekondigd.

De nieuwe tekeningen kwamen dit weekend tevoorschijn tijdens Disney-beurs D23 in Californië. Het grote meer zal uiteindelijk gebruikt worden voor avondshows. In het nieuwe Frozen-gedeelte komt één grote attractie te liggen: een bootjesdarkride ontworpen door Nederlander Michel den Dulk, vergelijkbaar met Frozen Ever After in het Amerikaanse Disney-park Epcot. Verder kunnen bezoekers er eten, drinken en de Frozen-personages ontmoeten.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be