Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Windsor Resort

Legoland vrijdag gesloten vanwege overlijden koningin Elizabeth

08-09-2022, 22.12 uur

Het Engelse attractiepark Legoland Windsor blijft vrijdag onverwachts dicht in verband met het overlijden van de Britse koningin Elizabeth. Het staatshoofd stierf vandaag op 96-jarige leeftijd. Legoland zou morgen eigenlijk de poorten openen tussen 10.00 en 16.00 uur. Dat gaat niet door, zo werd vanavond duidelijk.

"Uit respect voor het overlijden van hare majesteit koningin Elizabeth II is het themapark op 9 september 2022 gesloten", meldt Legoland in een verklaring. "Onze hotels blijven open. Hierdoor kunnen personeel en gasten hun respect betuigen aan hare majesteit." Het park neemt contact op met personen die al tickets hadden gekocht. "We waarderen uw begrip in deze diep trieste tijd."

Legoland Windsor is geen onbekend terrein voor de Britse koninklijke familie. In 2003 was de koningin nog samen met Philip te gast in het park, om toerisme in Groot-Brittannië te promoten. Vieringen binnen het koningshuis krijgen steevast een plekje in Lego-miniatuurgebied Miniland.

Windsor Castle
Het pretpark, eigendom van Merlin Entertainments, ligt op een steenworp afstand van Windsor Castle. Dat was van 2011 tot 2022 de belangrijkste verblijfplaats van koningin Elizabeth. Haar echtgenoot prins Philip overleed op 9 april vorig jaar in het kasteel.

Vrijwel alle attractieparken en dierentuinen in Groot-Brittannië hebben vanavond op social media een eerbetoon gebracht aan de overleden koningin. "Merlin voegt zich bij miljoenen mensen in het Verenigd Koninkrijk en over de hele wereld die rouwen om het verlies van hare majesteit koningin Elizabeth II", laat Alton Towers, het grootste pretpark van Engeland, bijvoorbeeld weten. "We zijn dankbaar voor de buitengewone dienst die ze heeft bewezen aan dit land, het Gemenebest en de rest van de wereld."

Boom
Blackpool Pleasure Beach heeft een foto van de koningin toegevoegd aan de officiële website. "Directrice Amanda Thompson, de Thompson-familie en het volledige team condoleren alle leden van de koninklijke familie met de dood van hare majesteit koningin Elizabeth II", valt er te lezen. Het park aan de Engelse kust plantte vorig jaar nog een boom ter nagedachtenis aan prins Philip.

Meer Legoland Windsor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be