Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Draak uit Disneyland Paris verschijnt als beeldenset

10-09-2022, 13.25 uur

Van de gigantische draak uit Disneyland Paris bestaan nu ook piepkleine replica's. Disney heeft een beeldenset uitgebracht gebaseerd op La Tanière du Dragon, de duistere walktrough-attractie onder het kasteel van Doornroosje in Disneyland Paris.

Bezoekers betreden daar een donker hol, waar ze een vastgetekende draak aantreffen. Het monster - uitgevoerd als een enorme animatronic - lijkt te slapen, maar af en toe schrikt hij wakker. Kunstenaars Kevin Kidney en Jody Daily ontwierpen een set met drie sculpturen, die samen de draak en een rots met het entreebord vormen.

"Als onderdeel van onze jarenlange intensieve samenwerking met Disneyland Paris werden we gevraagd om speciale souvenirs te creëren, gebaseerd op onze favoriete details in het resort", meldt het duo op social media. De heren noemen het drakenhol "één van de beste geheimen in het park". "We zijn ontzettend blij met het eindresultaat."

Twee jaar
Het volledige proces nam twee jaar in beslag: Kidney en Daily maakten de eerste schetsen al in de zomer van 2020. Artiest Devin Martin was verantwoordelijk voor het omzetten van de tekeningen naar een digitaal sculptuur.

Vooralsnog is het bijzondere product niet verkrijgbaar in Disneyland Paris. Alleen bezoekers van Disney-beurs D23 Expo in de Amerikaanse staat Californië kregen dit weekend de kans om de set aan te schaffen, voor bijna 200 dollar (197 euro).

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be