Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling mag doorgaan met slopen Spookslot: geen vleermuizen aangetroffen

07-09-2022, 18.39 uur

De sloop van het Spookslot in de Efteling kan doorgaan. Naar aanleiding van meldingen over verblijfplaatsen vleermuizen hebben toezichthouders de attractie deze week nogmaals onderzocht. Daarbij zijn geen beschermde diersoorten, zoals vleermuizen, of verblijfplaatsen voor deze soorten aangetroffen.

De Efteling kreeg afgelopen maandag bezoek van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, naar aanleiding van een melding van een actiegroep. Ook de PVV in Noord-Brabant bemoeide zich met de zaak. "Het Spookslot is van binnen en buiten uitvoerig geïnspecteerd", laat een woordvoerster van de gemeente Loon op Zand aan Looopings weten.

"Hierbij zijn ook alle locaties meegenomen die de melder als potentiële verblijfplaats voor vleermuizen heeft aangeduid." Niets wees erop dat het om verblijfplaatsen van vleermuizen ging. De voorlichtster wijst erop dat deze plekken waarschijnlijk niet geschikt zijn voor vleermuizen "omdat deze locaties of goed zijn afgedicht of te tochtig zijn".

Bouwstop
Het gebouw mag daarom gewoon afgebroken worden. Dat gebeurt naar verwachting binnen enkele weken, wanneer de decors volledig zijn gestript. Vervolgens kan de Efteling beginnen met het bouwen van de vervangende attractie Danse Macabre, in de geest van het Spookslot. "Er is géén bouwstop opgelegd, omdat de constateringen daartoe geen aanleiding geven", aldus de woordvoerster.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be