Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling-medewerkers halen iconische Oosterse Geest uit het Spookslot

06-09-2022, 23.59 uurBeeld: Zitronevlog, @jochem_verzijl

Eén van de meest markante en iconische bewoners heeft het Spookslot in de Efteling verlaten. Efteling-fans konden vanmiddag rond 15.00 uur zien hoe de Oosterse Geest - gestript van kleding - op een kar naar buiten werd gereden. Het demonische figuur zat sinds 1978 in een rotsachtige nis in de wachtrij.

Op die plek werd het verhaal achter het Spookslot verteld. Het personage zat in kleermakerszit op een rechthoekig plateau voor een fluwelen gordijn, met de geklauwde handen gevouwen over een glazen bol. Daarin verscheen met behulp van een spiegeltechniek het hoofd van een oosterse prinses, dat na verloop van tijd veranderde in een schedel.

Beelden van de verwijdering komen voorbij in een Efteling-vlog op YouTube. Het is nog niet bekend of we de Oosterse Geest in de toekomst gaan terugzien in het park. Voorlopig worden alle waardevolle onderdelen uit het Spookslot opgeslagen in het Efteling-archief, dat niet toegankelijk is voor publiek.

Rechters
Men is al begonnen met het leeghalen van de hoofdshow. Een Twitter-gebruiker publiceerde een afbeelding waarop de drie weeklagende rechters uit de griezelvoorstelling te herkennen zijn. Zij werden weggedragen door medewerkers. De Efteling zelf bracht ook enkele foto's naar buiten van het ontmantelen van het decor. Gisteren verdwenen onder meer de vleermuisjes uit de ronde zaal in de wachtrij.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be