Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kharkiv Zoo

Ontsnapte aap keert op de fiets terug naar Oekraïense dierentuin

07-09-2022, 23.18 uur

Een ontsnapte aap heeft voor een zeldzaam teder moment gezorgd in het door oorlog getroffen Oekraïne. De vrouwelijke chimpansee Chichi wist maandag weg te glippen uit dierentuin Kharkiv Zoo in de stad Charkov. Het lukte verzorgers in eerste instantie niet om het dier te vangen.

Chichi dwaalde rond in een parkje in de buurt, tot het begon te regenen. Daar bleek de chimpansee niet van te houden. Ze snelde zich richting een verzorgster, die de aap een felgele regenjas aantrok. Vervolgens kon het dier op de fiets fiets worden teruggebracht naar de dierentuin.

Ze kwam er veilig en wel aan. In het verleden woonde Chichi in dierenpark Feldman Ecopark. Daar is ze vanwege de oorlog met Rusland weggehaald. Kharkiv Zoo zou nu een veiligere plek zijn. Het stadscentrum van Charkov wordt tegenwoordig minder vaak aangevallen door het Russische leger.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be