Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling deelt bijzondere foto's van ontmanteling Spookslot

06-09-2022, 15.29 uur

De Efteling laat fans meekijken bij het ontmantelen van het Spookslot. Het attractiepark publiceerde vanmiddag drie exclusieve foto's waarop te zien is hoe Efteling-medewerkers de decorstukken in de attractie voorzichtig afbreken. Zo ontfermen twee mannen zich over de bungelende tuinman, opgehangen aan een klokkenkoord.

Op een andere afbeelding sjouwt iemand met een gedemonteerde grafzerk. Ook dansende bloemen op het kerkhof zijn zichtbaar. "We zijn nog wel even bezig met het leeghalen van de attractie, maar we weten niet precies hoelang", vertelt strategisch projectleider Tim Nusselein.

"Zo gaan we het beeld van de Oosterse Geest in zijn geheel uit de attractie halen. Daarvoor zullen we wel eerst de glasplaat en een deel van de muur moeten verwijderen." Pas als alle waardevolle elementen uit de attractie zijn gehaald, kan gestart worden met de daadwerkelijke sloop.

Verandering
Het Spookslot ging zondagavond dicht. In 2024 moet de vervanger af zijn: Danse Macabre. Dat wordt wederom een griezelvoorstelling, met als belangrijke verandering dat bezoekers zich straks dankzij een modern ritsysteem midden in het spookspektakel bevinden.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be