Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Buurtbewoners Frans pretpark boos: vliegtuig stijgt op voor showscène van tien seconden

08-09-2022, 01.04 uur

Buurtbewoners van het beroemde Franse themapark Puy du Fou zijn uit onvrede een petitie gestart. Ze zijn niet blij met een scène uit de populaire spektakelshow La Cinéscénie. In de productie wordt tegenwoordig een ouderwets oorlogsvliegtuig gebruikt. De bommenwerper leidt een scène over de Tweede Wereldoorlog in.

La Cinéscénie wordt gepresenteerd als 's werelds grootste avondvoorstelling, met maar liefst 2550 acteurs op een gigantisch toneel van 23 hectare. Het vliegtuig stijgt steeds rond 23.00 uur op vanaf een vliegbasis in Cholet, op ongeveer 21 kilometer van Puy du Fou. Tijdens de historische openluchtshow wordt ongeveer tien seconden over het publiek gevlogen.

Een uur na het vertrek landt het toestel weer. Omwonenden ervaren naar eigen zeggen veel geluidsoverlast door de toevoeging, waardoor ze niet kunnen slapen. Ook klagen ze over een smerige geur en milieuvervuiling. De initiatiefnemers van de petitie wijzen erop dat er tegenwoordig moderne showtechnieken zijn om het effect te vervangen.

Ontroerender
Tot nu toe leverde de digitale petitie op mesopinions.com meer dan 13.000 handtekeningen op. Toch is Puy du Fou niet van plan om het onderdeel te schrappen. "Ook al duurt dit optreden slechts enkele seconden, het maakt de show realistischer, sterker, spectaculairder en ontroerender", laat de directie weten in een verklaring.

"Het overvliegen van het vliegtuig is daarom geenszins anekdotisch." Verder benadrukt men milieu normaal gesproken hoog in het vaandel te hebben staan. Er zijn dit seizoen nog twee vertoningen van La Cinéscénie, inclusief het vliegtuig: op vrijdag 9 en zaterdag 10 september.

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be