Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Attractiebouwer Intamin ontwikkelt nieuw soort vliegsimulator

08-09-2022, 17.12 uur

De bekende attractiebouwer Intamin heeft het principe van een vliegsimulator naar eigen zeggen opnieuw uitgevonden. Het bedrijf uit Liechtenstein brengt een attractie op de markt met de naam motion tower: een nieuwe versie van het klassieke flying theater.

De attractie bestaat uit een langwerpig platform dat op hoge snelheid omhoog en omlaag wordt bewogen voor een gigantisch filmscherm. Daarbij bedraagt de maximale snelheid 5 meter per seconde. Het plateau, voorzien van maximaal tachtig zitplaatsen met schouderbeugels, kan ook 15 graden naar links, naar rechts, voorover en achterover kantelen.

Het is mogelijk om de stoelen uit te rusten met bijvoorbeeld geluids-, wind- en geureffecten. Intamin belooft een goed uitzicht vanaf elke plek, dankzij de theateropstelling. Voor de bouw van een motion tower is een oppervlakte van 35 bij 17 meter benodigd. De totale constructie is 29 meter hoog, de bewegende gondel kan 19 meter overbruggen.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be