Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Onderhoud in het Sprookjesbos: Efteling onthoofdt Reus van Klein Duimpje

06-09-2022, 00.45 uur

De Reus van Klein Duimpje is een kopje kleiner gemaakt. Het hoofd van de slapende Sprookjesbos-bewoner werd vandaag verwijderd voor onderhoudswerkzaamheden. Het sprookje uit 1998 ondergaat een opknapbeurt. Er staan bouwhekken om het tafereel heen.

Wie daar overheen tuurt, ziet de Reus liggen zonder zijn hoofd. Verder zijn de keien en varens rond het sprookje weggehaald. Daardoor werd de stalen constructie zichtbaar waar de Reus op rust. De Efteling gaat de scène uit 1998 de komende tijd in ere herstellen.

Ook op andere plekken in het bos vinden klusjes plaats. Ezeltje Strek Je, waar onlangs een contactloze betaaloptie werd toegevoegd, is verwijderd van zijn sokkel. Ook daar zijn bouwhekken neergezet. Even verderop is het wachten op de rentree van Vrouw Holle.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be