Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland annuleert eerste avond Walibierfest voor reguliere bezoekers: personeel wel welkom

06-09-2022, 18.02 uurBeeld: Pascal's Photographs/@pg_fotograaf

Wie tickets heeft gekocht voor de eerste avond van het Walibierfest in Walibi Holland komt bedrogen uit. In het pretpark zouden deze maand vier feestavonden plaatsvinden in de stijl van het beroemde Duitse Oktoberfest. Vandaag wordt bekend dat de eerste avond van het evenement - vrijdag 16 september - van de kalender wordt gehaald.

Reguliere bezoekers zijn de 16e niet welkom. "Helaas moet ik je via deze mail kenbaar maken dat het Walibierfest op 16 september is geannuleerd", zo laat Walibi weten aan tickethouders. "We begrijpen dat dit ontzettend jammer is. Graag hoor ik of je de reservering wilt verplaatsen naar 17 of 24 september?"

Toch gaat de feestavond op 16 september wel degelijk door, maar dan voor medewerkers. Walibi heeft besloten om de feestavond in te zetten als een gratis personeelsfeest. Daarvoor kunnen alle werknemers zich aanmelden, zelfs halloweenacteurs die slechts enkele dagen per jaar in het park werkzaam zijn. DJ Timmie Tirol, De Alpenzusjes en Vieze Jack treden op.

Enkele tientallen reserveringen
Walibi verantwoordt de merkwaardige ommezwaai als volgt: "We hebben op vraag van personeel een personeelsavond gepland en de enkele tientallen reserveringen die op die dag zijn geboekt, kunnen worden geannuleerd of naar een andere dag verplaatst worden." Is het niet raar om dit anderhalve week voor aanvang plotseling te beslissen? "Het idee lag er al langer, maar er was nog geen definitieve datum."

Bij 16 september staat nu "uitverkocht" op de Walibi-site: een leugen. Voor 17 en 24 september worden nog wel tickets verkocht, voor 39 euro per persoon. Inclusief een overnachting in Walibi Village betalen bezoekers 95 euro. Op de 17e komen de Lawineboys en Het Feestteam langs, een week later staan Immer Hansi en René Karst op het podium.

Congreszaal
Voor 23 september, als PartyFriex en Gebroeders Ko optreden, zijn geen tickets beschikbaar. Die avond werd op voorhand al volledig afgehuurd door een extern bedrijf. Het Walibierfest vindt niet plaats in het attractiepark zelf, maar in een congreszaal van het BizNiz Center ernaast. In 2015 stond het evenement al een keer op de planning. Toen werden uiteindelijk alle vier de data geschrapt omdat er te weinig kaarten waren verkocht.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be