Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling bewijst laatste eer aan Spookslot met Spotify-album en 360 graden-video

06-09-2022, 21.30 uurBeeld: PromenadeFotos

De Efteling heeft nog enkele kleine verrassingen in petto voor fans die geen afscheid kunnen nemen van het Spookslot. Zo verscheen deze week een nieuw Spotify-album met de Spookslot-soundtrack, inclusief enkele originele geluidseffecten en het verhaal dat werd afgespeeld in de wachtrij. Ook publiceerde de Efteling zondag een 360 graden-video op YouTube.

De muziek in beide producties is niet authentiek: in de attractie draait sinds eind jaren tachtig een versie van het Philharmonia Orchestra uit Londen. Vanwege een rechtenkwestie heeft de Efteling besloten om huiscomponist René Merkelbach een nieuwe versie van de beroemde Danse Macabre te laten opnemen.

Die wordt nu gebruikt bij alle afscheidsuitingen rond de sluiting van het Spookslot, om problemen met auteursrechten te voorkomen. Voor verstokte fans is het even slikken: zij zouden de attractie liever herinneren met de muziek die ze de afgelopen decennia talloze keren hebben gehoord in het park.

Gejammer
"Dankzij de nieuwe opnames kunnen we nu ook een nieuw speciaal Spookslot-album uitbrengen op Spotify en andere streamingdiensten", zegt de Efteling er zelf over. Op het album is eveneens het gejammer van de Jammerende Man uit de wachtrij te vinden, plus de vertelling ingesproken door wijlen acteur Tom van Beek.

Met behulp van de nieuwe 360 graden-registratie is het mogelijk om vanuit een bijzonder standpunt rond te kijken in de hoofdshow van het Spookslot, zoals die er tot zondagavond uitzag. De filmbeelden kunnen ook bekeken worden met een virtualreality-bril.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be