Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Superfan neemt twee tatoeages van Bobbejaanland-achtbaan Revolution

16-09-2022, 12.43 uur

Een Vlaming heeft zijn liefde voor een achtbaan in Bobbejaanland vereeuwigd. Superfan Timo (23) is idolaat van de Revolution, een overdekte rollercoaster uit 1989. Hij besloot niet één, maar twee tatoeages te nemen als eerbetoon aan de klassieke attractie.

Op de eerste tatoeage prijkt een karretje van de achtbaan. De tweede tattoo bestaat uit een ontwerp dat alleen pretparkfans zullen herkennen: een abstract bovenaanzicht van het baanverloop van de Revolution.

"Ik speelde al langer met het idee om een tattoo te laten zetten, maar ik was op zoek naar iets bijzonders", vertelt de liefhebber aan Looopings. "Toen ik een tekening tegenkwam van een gondel van de Revolution, gemaakt door een fan, ging de bal rollen." Timo vroeg toestemming aan de maker en meldde zich vervolgens met het ontwerp bij een tatoeëerder in zijn dorp.

Lange broek
In oktober vorig jaar werd de tattoo gezet op zijn bovenbeen. "Dat duurde slechts een half uurtje, maar het was wel heel pijnlijk." De fan was tevreden, maar baalde dat de tatoeage niet zichtbaar is als hij een lange broek draagt. "Daarom heb ik in augustus de tweede, kleinere Revolution-tatoeage laten zetten op mijn arm."

Maar wat maakt de Revolution zo bijzonder? "De attractie spreekt mij aan door de mysterieuze sfeer, de geschiedenis en het nostalgische gevoel uit de jaren tachtig en negentig. In de loop der jaren heeft de achtbaan symbolische waarde gekregen. Door Revolution heb ik ook veel nieuwe vrienden gemaakt die nu een belangrijk deel uitmaken van mijn leven." Timo zegt blij te zijn dat hij de coaster nu altijd kan zien. "Ik heb nu blijvende herinneringen aan heel mooie momenten uit mijn leven."

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be