Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Zeventien kermisbezoekers naar het ziekenhuis na ongeval met zweefmolen

04-09-2022, 14.16 uur

Zeventien bezoekers van een kermis in Tsjechië zijn in het ziekenhuis beland na een ongeluk met een 40 meter hoge zweefmolen. Volgens ooggetuigen bleef de molen zaterdagmiddag op hoge snelheid rondjes draaien toen de stoelen naar beneden kwamen.

Vervolgens knalden de bakjes tegen de reling en een kassahuisje aan. Door de klappen is het kassahokje omgevallen. Hulpdiensten kwamen in groten getale ter plaatse. Twee slachtoffers liepen ernstige verwondingen op. Ze zijn wel buiten levensgevaar.

Het incident vond plaats tijdens het Havírovské-festival in de stad Havírov, gelegen in de regio Moravië-Silezië. Na het ongeval werden alle activiteiten op het evenemententerrein onmiddellijk stilgelegd.

Beveiligingsmechanisme
Autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak. De gemeente benadrukt dat de attractie, de zogenoemde Rotating Tower, uitgerust is met een beveiligingsmechanisme dat dit soort taferelen normaal gesproken voorkomt. Kennelijk heeft dat systeem niet gewerkt.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be