Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland verhoogt entreeprijs: nu duurste attractiepark van België

06-09-2022, 11.00 uur

Plopsaland De Panne is op dit moment het duurste attractiepark van België. De entreeprijs van het Vlaamse pretpark werd afgelopen week verhoogd. Voortaan betalen bezoekers 45,50 euro voor een dagkaart. Eerder was dat 43,50 euro.

Plopsaland maakt geen onderscheid tussen online tarieven en kassaprijzen. In 2020 betaalden bezoekers nog 38,50 euro voor een kaartje. Binnen enkele jaren steeg het tarief dus met 7 euro. Daarmee is Plopsaland concurrent Walibi Belgium voorbijgestreefd.

Bij de Belgische Walibi-vestiging bedraagt de toegangsprijs dit seizoen 45 euro. Bobbejaanland (42,90 euro), Bellewaerde Park (36 euro), Boudewijn Seapark (28,50 euro) en Plopsa Coo (28,50 euro) volgen op gepaste afstand.

Winterstop
De meeste Belgische parken verhogen de tarieven in het voorjaar of bij aanvang van het hoogseizoen. Plopsaland heeft gekozen voor een verhoging na afloop van de hoogseizoen. Het park is tegenwoordig het hele jaar door geopend: van een lange winterstop is geen sprake meer.

Marketingdirecteur Sebastien Momerency van de Plopsa Group verdedigde de ticketprijzen onlangs in een interview. "Het runnen van zo'n pretpark kost gewoon enorm veel geld", drukte hij luisteraars van de Looopings Podcast op het hart. "Op het einde van de rit moeten wij zorgen dat we alle kosten kunnen dekken, dat we geen verlies maken en dat het plaatje klopt. Dat moet je doen door een evenwicht te zoeken in horecaprijzen, ticketprijzen, enzovoort."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be