Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Worden Walibi's Halloween Fright Nights te duur? Veel klachten over hoge prijzen

10-09-2022, 00.25 uur

Walibi Holland wordt overladen met negatieve reacties vanwege de tarieven van de Halloween Fright Nights. Spookhuizen en andere extra's zijn dit jaar in prijs verhoogd. Kaartjes voor een volledig nieuw spookhuis, Slaughterhouse, kosten 20 euro per stuk: de duurste individuele halloweenbeleving in Walibi ooit. Dat komt het pretpark online op opvallend veel kritiek te staan.

Vorig jaar waren bezoekers bovenop de toegangsprijs nog minimaal 68 euro kwijt als ze alle losse halloweenattracties wilden bezoeken, dit jaar is dat minimaal 90,50 euro. Dat bedrag is exclusief entree (adviesprijs 42,50 euro), exclusief eten en drinken, exclusief backstage tour (59 euro) en exclusief voorrangspasjes. "Van die prijzen schrik je al zo erg dat je niet meer daarnaartoe hoeft om je te laten schrikken", schrijft Jolanda Righard op Facebook.

"Die prijzen gaan nergens meer over", vindt Claudia van Logtestijn. "Ik hoop dat ze ermee blijven zitten." Abbey Smolders gaat liever naar Europa-Park. "Daar zijn we dat kwijt voor entree met voordringpas voor alle spookhuizen en daar hebben ze een compleet nieuw aanbod aan spookhuizen dit jaar." Jeanine Snoeren: "Wat een prijzen zeg, niet normaal." Rowan Hartman blijft thuis. "De prijzen slaan nergens op."

Afzetters
Marco Boom komt naar eigen zeggen "in geen 90,5 jaar" langs. "Afzetters!", klaagt Pascal van de Zande. "Kortweg schandalig", concludeert Annelies de Smedt. "Mij niet gezien", aldus Patries Schreurs. "Bizar", oordeelt Carmen Bos. "Ze zijn gek geworden", vindt Jenny Folmer. "Slaat nergens op, zó duur." Garcia Boudry: "Veel te veel geld." Joshua Nijbroek heeft zijn portie horror al gehad voor dit jaar. "Ik schrik zo van die prijzen dat ik niet meer naar Walibi hoef om te schrikken!"

Rob van Uden verlangt terug naar het verleden. "Vroeger was het leuk en betaalbaar, dit gaat helemaal nergens meer over..." Rick Stegeman vindt dat Walibi inmiddels is ingehaald door Toverland en Movie Park Germany. "Die hebben het beter voor elkaar." Ook Michelle Goyarts rijdt door naar Movie Park. "Dit vind ik veel te duur en het is ook altijd veel te druk." Tamara Brekelmans slaat Walibi eveneens over. "Wilde met m'n dochter, maar dat wordt haast onbetaalbaar zo."

Kwaliteit
Volgens Walibi zijn de tarieven te verantwoorden vanwege de uitzonderlijk hoge kwaliteit van het evenement. Tot nu toe lijkt het niet storm te lopen. Voor de eerste avond zijn bijvoorbeeld nog volop tickets verkrijgbaar voor het veelbesproken haunted house Slaughterhouse: 31 van de in totaal 32 beschikbare tijdvakken van een kwartier kunnen nog geboekt worden.

De Halloween Fright Nights barsten los op zaterdag 8 oktober. Vorig jaar, toen gewerkt werd met een beperkte capaciteit, was het horror-evenement op elf van de twaalf avonden uitverkocht.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be