Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Zwemparadijs Walibi Belgium in 2023 maandenlang dicht voor verbouwingen

02-09-2022, 23.50 uur

Aqualibi, het overdekte zwemparadijs van Walibi Belgium, blijft in 2023 een groot gedeelte van het jaar dicht. Bezoekers zijn in totaal ongeveer vijf maanden niet welkom in het waterpark. Er vinden dan "uitzonderlijke werkzaamheden" plaats. Details wil Walibi nog niet geven.

In 2023 zal Aqualibi naar verwachting ongeveer 21 weken gesloten zijn: van maandag 9 januari tot en met vrijdag 17 februari en van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 15 december. Walibi spreekt zelf over "voorbereidingen voor sensationele projecten". "Binnenkort vertellen we je alles over onze opzienbarende toekomstplannen."

In 2017 kwamen al bouwtekeningen naar buiten van een geplande uitbreiding van het waterparadijs. Daarop waren verschillende grote waterglijbanen met trechters zichtbaar. De expansie zou onderdeel worden van een omvangrijk masterplan met meerdere nieuwe attracties en opknapbeurten in het pretpark.

Laag pitje
Al vóór de coronacrisis is het plan op een laag pitje gezet. Diverse beloofde investeringen gingen niet door. Directeur Jean-Christophe Parent vertelde eerder dit jaar dat men de uitgestippelde toekomstvisie in 2023 weer wil oppakken.

Het zal niet voor het eerst zijn dat Aqualibi geruime tijd niet toegankelijk is. Door de coronamaatregelen was het zwembad in 2020, 2021 en 2022 ook al meermaals langdurig dicht. Bovendien werd het complex in de zomer van 2021 getroffen door zware overstromingen. Ook dat leidde tot een maandenlange sluiting.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be