Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Komische sketch met ontevreden Spookslot-bewoners op Vlaamse tv

03-09-2022, 01.29 uur

Een programma op de Vlaamse tv heeft enkele teleurgestelde bewoners van het Spookslot in de Efteling aan het woord gelaten. Naar aanleiding van de sloop van de bekende attractie kwam tv-show De Ideale Wereld met een komische sketch. Daarin uiten twee geesten - die van een vampier en een spook - hun onvrede.

"Ze hebben ons zomaar buitengesmeten, zonder boe of ba", klaagt het vrouwelijke spook. De griezels hebben "geen onderhandelingskracht", aldus de vampier. "Wat gaan we doen? Dreigen dat we onszelf van kant maken?"

Het spook kreeg naar eigen zeggen van de Efteling-directie te horen dat een overledene nu eenmaal niet geschikt is als pretparkmascotte. "En Bobbejaanland dan?", reageert ze, verwijzend naar wijlen volkszanger Bobbejaan Schoepen. De rest van de satirische sketch bestaat uit een reeks woordspelingen.

Nieuwkuijk
Overigens komt in het echte Spookslot geen vampier voor. Bovendien poseerden de geesten in het tv-item niet bij de bekende Efteling-attractie, maar bij een afbeelding van een miniatuurreplica. Die staat in de Mini Efteling, een amateurpretparkje in het Brabantse Nieuwkuijk.



Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be