Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Vlaams tv-programma maakt satirische reclamespot voor Legoland in Wallonië

02-09-2022, 18.59 uur

Hoewel nog niet zeker is of het geplande Legoland-pretpark in Wallonië er daadwerkelijk gaat komen, is er alvast wel een tv-commercial gemaakt. Het Vlaamse praatprogramma De Ideale Wereld produceerde een satirisch promotiefilmpje voor de toekomstige trekpleister in de stad Charleroi, waarin de regio op de hak wordt genomen.

Zo prijst de tv-spot een attractie aan in de vorm van een steenkolenmijn, met "100 procent kans op een stoflong". Een vrijevaltoren geeft bezoekers de kans om even te ontsnappen aan de smog van de Thy-Marcinelle-staalfabriek. In de Lego-4D-bioscoop worden deprimerende Lego-arthousefilms van de gebroeders Dardenne gedraaid.

Volwassenen kunnen zich uitleven in een Lego-bordeel, terwijl kinderen de opdracht krijgen om met een grote boog om een Lego-replica van het huis van seriemoordenaar Marc Dutroux heen te lopen. Verder maakt men reclame voor waterpark Lego CharlerAqua, waar de waterkwaliteit nogal te wensen overlaat.



Meer Merlin Entertainments
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be