Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Stroomstoring zorgt voor problemen met attracties in Walibi Holland

02-09-2022, 17.14 uur

Een grote stroomstoring in Flevoland heeft geleid tot problemen in Walibi Holland. Alle attracties in het pretpark kwamen even na 15.00 uur tegelijkertijd stil te staan. Achtbanen en waterbanen moesten vervolgens één voor één geëvacueerd worden. Dat nam in totaal ongeveer drie kwartier in beslag.

Toen de stroom uitviel, waren ongeveer 2500 bezoekers aanwezig in het park. Volgens een woordvoerder ontstonden er geen gevaarlijke situaties, omdat bij alle attracties de veiligheidsmechanismen automatisch geactiveerd werden. "De normale procedures konden gevolgd worden." Sommige attracties kunnen gebruikmaken van noodstroom.

Hoewel er al na een paar minuten weer stroom was, duurde het nog een hele tijd voordat iedereen weer met beide benen op de grond stond. Rond 16.00 uur konden de eerste kleine attracties weer opgestart worden. Op dit moment is nog steeds een handjevol attracties buiten gebruik. Walibi is open tot 18.00 uur.

Brandjes
De stroomstoring ontstond door kortsluiting en een daaropvolgende brand in een hoogspanningsstation in Lelystad. Daar vonden werkzaamheden plaats om een nieuw station in Dronten op het stroomnet aan te sluiten. Het leidde ook elders tot brandjes. De politie riep in eerste instantie op om de wegen in Oost-Flevoland uit voorzorg te mijden.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be