Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Video: Efteling-iconen geven rondleiding achter de schermen van het Spookslot

02-09-2022, 16.47 uur

De Efteling trakteert iedereen op een kijkje achter de schermen van het Spookslot. Aan de vooravond van de sloop van de 44 jaar oude attractie laten drie Efteling-oudgedienden zien hoe de iconische griezelshow is gebouwd. In een bijzondere YouTube-video, die bijna twaalf minuten duurt, leren kijkers wat er zich achter en onder de spookachtige decors afspeelt.

Oud-elektronicus Dré Broeders, toenmalig stagiair Koos de Graaf en machinebankwerker Mari van Heumen waren destijds onderdeel van het team dat het Spookslot realiseerde. Samen maken ze nog een laatste keer een wandeling door de spookruïne, om te bekijken of de technieken die zij ooit bedachten vandaag de dag nog steeds werken.

Ze halen herinneringen op, vertellen anekdotes en onthullen hoe de verschillende bewegingstechnieken in elkaar zijn gezet: van bewegende grafzerken tot schuifelende monniken en van schaterende rechters tot een geestencarrousel. Daarbij komen de drie heren op plaatsen waar Efteling-fans alleen maar van kunnen dromen. Van Heumen kan het vervolgens niet laten om een effect in de show beter af te stellen.

Uitzondering
Normaal gesproken is het ondenkbaar dat de Efteling zelf zo veel materiaal van achter de schermen publiceert. Aangezien het Spookslot wordt afgebroken, heeft men voor één keer een uitzondering gemaakt. Dat resulteerde in een waardevol document vol exclusieve beelden, waar liefhebbers van zullen smullen.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be