Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Dit is de nieuwe operationeel directeur van Walibi Holland

12-09-2022, 16.07 uur

Walibi Holland heeft een nieuwe operationeel directeur. Toni Denneboom mag zich vanaf deze week director operations noemen bij het pretpark in de polder. Hij vormt voortaan de directie met algemeen directrice Mascha Taminiau, directeur parkuitgaven Gerben Kempenaar en marketingdirecteur Marc Guffens.

De functie van operationeel directeur kwam in 2020 te vervallen, toen toenmalig operationeel directeur Kempenaar de overstap maakte naar de uitgavenkant. In verband met de coronacrisis is destijds geen nieuw directielid aangesteld. Dit najaar keert de functie alsnog terug. Er werd sinds juni naar een geschikte kandidaat gezocht.

Walibi heeft ervoor gekozen om geen intern persoon te promoveren. Toni Denneboom zwaaide jarenlang de scepter over de IJsselhallen in Zwolle, een evenementenlocatie die binnenkort voorgoed wordt gesloten. De directeur, afkomstig uit het Overijsselse dorp Bathmen, was verantwoordelijk voor onder meer marketing, sales, projectmangement, woordvoering en strategisch beleid. Hij vertrok er eind 2020.

Winteropening
Na een interimfunctie bij Print.com kwam Denneboom bij Walibi terecht, waar hij zich vanaf nu mag bezighouden met de drie afdelingen operations, reparaties en onderhoud en evenementen en entertainment. Hij staat voor verschillende uitdagingen: de technische staat van een hoop attracties is niet opperbest en reparaties worden steeds lastiger door personeelstekorten en lange levertijden. Ondertussen maakt het park zich op voor de allereerste winteropening ooit.

Een woordvoerder van Walibi wil niets inhoudelijks zeggen over de aanstelling van Denneboom. "We gaan er geen statement over geven", aldus de voorlichter. "Dit doen wij nooit."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be