Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland legt achtbaan Condor stil vanwege fysieke klachten bij bezoekers

30-08-2022, 12.19 uurBeeld: Canobie Coaster

Walibi Holland heeft de hangende achtbaan Condor maandagmiddag uit voorzorg gesloten. Er was geen sprake van een technische storing, maar van meerdere fysieke klachten. Verschillende passagiers klaagden na afloop van de rit over pijn.

Voor de zekerheid is toen besloten om de rollercoaster tot nader order stil te leggen, bevestigt een Walibi-voorlichter aan Looopings. De attractie wordt pas weer opengesteld als het pretpark zeker weet dat er niets mis mee is.

"We hebben Condor uit voorzorg stilgezet vanwege een aantal meldingen van bezoekers", legt de woordvoeder uit. Technici zijn een onderzoek gestart. "We hopen dat de ride zo snel mogelijk weer open kan." Dat is uiteraard afhankelijk van de onderzoeksresultaten.

Nieuwe treinen
Condor, gebouwd door de Limburgse achtbaanbouwer Vekoma, opende in 1994. Er wordt al jaren geklaagd dat de suspended coaster oncomfortabel is. Walibi hoopte daar iets aan te doen door in 2021 nieuwe treinen te introduceren. Ondanks die investering kan de attractie nog altijd behoorlijk onaangenaam zijn.

Naast Condor zijn momenteel ook wildwaterbaan El Rio Grande, top spin Blast en rondrit Walibi Express gesloten. Die attracties kampen wel met technische mankementen.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be