Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris vraagt vergunning aan voor nieuwe Rapunzel-attractie

28-08-2022, 06.00 uur

Disneyland Paris werkt aan een nieuwe attractie rond prinses Rapunzel, bekend van de Disney-film Tangled uit 2010. Er is een vergunning aangevraagd voor de bouw van een familieattractie in het Walt Disney Studios Park, gelegen achter het huidige Toy Story Playland. Dat moet een moderne versie worden van een klassieke theekopjesmolen van de Italiaanse fabrikant Zamperla.

In plaats van theekopjes nemen bezoekers plaats in bootjes. Ze tollen rondjes onder een groot aantal lantaarns. Het tafereel is gebaseerd op de bekende I See the Light-scène uit Tangled, waarbij hoofdpersonages Rapunzel en Flynn Rider elkaar toezingen in een bootje, omringd door talloze zwevende wensballonnen.

De uitbreiding is onderdeel van een langlopend masterplan voor het Walt Disney Studios Park. Na de opening van Marvel-gebied Avengers Campus wordt nu gewerkt aan een groot meer - bedoeld voor spektakelshows - en een Frozen-gedeelte. Afgelopen voorjaar kondigde men een wandelpromenade langs het water aan, inclusief een bedieningsrestaurant in art-nouveaustijl met 250 zitplaatsen. Toen was al duidelijk dat in de buurt ook een attractie zou komen te liggen.

Bouwtekeningen
Dat wordt dus de nog naamloze Tangled-molen, aangekleed in dezelfde stijl als het restaurant. Een nieuw toiletgebouw maakt het gebied compleet. Disney heeft het project met de codenaam Firefly nog niet publiekelijk bevestigd, maar de rebelse fansite Outsidears kreeg via de lokale autoriteiten wel bouwtekeningen en ontwerpen in handen.

In de documenten, die momenteel ter inzage liggen bij de gemeente, wordt gesproken over de komst van een 'attraction round ride' achter Toy Story-attractie RC Racer. In totaal zal de Rapunzel-molen bestaan uit achttien verschillende scheepjes, verdeeld over drie schijven in een grotere draaischijf. Naast het attractiegebouw wordt nog een kleine vijver gerealiseerd.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be