Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Floriade Expo

Toegangscontrole Floriade blijkt fraudegevoelig: meer mensen naar binnen met hetzelfde abonnement

27-08-2022, 21.50 uur

De toegangscontrole van de Floriade Expo 2022 was maandenlang zo lek als een mandje. Een abonnement op de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere kon geruime tijd door meerdere mensen gebruikt worden. Omroep 1Almere ontdekte dat bij de ingang niet gecontroleerd werd of een QR-code van een persoonsgebonden Floriade Pas die dag al gescand was.

Ook was geen sprake van een controle middels een foto. In de praktijk bleek het een fluitje van een cent om in tien minuten tijd drie personen binnen te laten komen met steeds hetzelfde digitale abonnement. Eén Floriade Pas kost 79 euro.

De Floriade startte half april. Abonnees mochten tot nu toe zelf kiezen of ze hun fysieke pasje toonden bij de entree - inclusief een pasfoto - of een QR-code op hun mobiele telefoon. Toen het lek aan het licht kwam, heeft de organisatie van de Floriade besloten om voortaan iedereen om het fysieke pasje te vragen.

Misgelopen
Het is niet bekend hoeveel geld de noodlijdende Floriade de afgelopen tijd heeft misgelopen door de maas in het ticketsysteem. De omroep werd benaderd door meerdere personen die vertelden er gebruik van gemaakt te hebben. Volgens de Floriade-directie zijn er verder geen gevallen van fraude aan het licht gekomen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Floriade Expo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be