Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: dit staat er in het gewilde Spookslot-afscheidsboek van de Efteling

29-08-2022, 22.19 uur

Wat valt er allemaal te zien in het zeer begeerde Spookslot-boek dat de Efteling vandaag uitbracht? Vanochtend ontstond een ware stormloop toen honderden Efteling-fans probeerden om het exclusieve boekwerk in handen te krijgen. Wie vandaag achter het net viste, zal moeten wachten op een herdruk. Looopings kan al wel de meest interessante pagina's uit het afscheidsboek tonen.

'Spookslot - 44 jaar te gast bij de geesten' bestaat uit vijf hoofdstukken, verdeeld over 56 pagina's. Achtereenvolgens worden het ontwerp, de bouw, de opening, de techniek en de muziek van de attractie kort besproken. Ook is er aandacht voor mediaproducties, entertainment en souvenirs rond het Spookslot.

Het boek werd bedacht en ontworpen door grafisch vormgever Jochem Musters. Voor de teksten en inhoud kreeg hij hulp van schrijver en dichter Axel van der Ende en Efteling-archivaris Gerrie van Dongen. Grootste troef van het boek is het beeldmateriaal, dat grotendeels afkomstig is uit het Efteling-archief.

Anton Pieck
Naast tekeningen van Anton Pieck en Ton van de Ven zijn er bijvoorbeeld bijzondere beelden van achter de schermen, foto's van maquettes, krantenknipsels, een plattegrond en bouwfoto's. De Efteling schakelde de professionele Vlaamse pretparkfotograaf Kris Van de Sande in om het Spookslot anno 2022 tot in detail vast te leggen.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be