Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Kroatisch themagebied in Europa-Park: meer details en nieuwe ontwerpen

25-08-2022, 14.50 uur

Europa-Park brengt vandaag nieuwe ontwerpen naar buiten van het Kroatische themagebied dat volgend jaar open moet gaan. In een making-of-video op streamingplatform Veejoy komen verschillende nieuwe afbeeldingen voorbij van het themadeel. Daarnaast legt projectleider Matthias Lange uit hoe het gebied en de bijbehorende achtbaan worden ontworpen. Hij onthult ook meer over het achtergrondverhaal.

De grootste uitdaging tijdens het ontwerpproces is volgens Lange om bezoekers van het Duitse pretpark onder te kunnen dompelen in het gevoel van Kroatië. "Het is veel meer dan iets uit Kroatië hier één op één nabouwen. Het gaat om het interpreteren van het Kroatische gevoel in een Europa-Park-stijl."

Het Kroatische themagebied wordt dan ook geen weerspiegeling van het volledige land. "Het gaat erom hoe óns Kroatië eruitziet. We hebben, net als bij bijvoorbeeld Italië en Griekenland, slechts de mogelijkheid om een deel van het land uit te beelden. Voor ons is het belangrijk om de Kroatische levensstijl over te brengen. Wat we willen bereiken is het oproepen van het vakantiegevoel dat veel mensen hebben in Kroatië."

Waterkrachtcentrale
Het verhaal achter de uitbreiding draait om uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla, geboren in het Kroatische dorpje Smiljan. Bezoekers komen een oude waterkrachtcentrale tegen die is overgenomen door Tesla om er experimenten uit te voeren. Dat gebeurde zogenaamd in samenspraak met de Adventure Club of Europe, een fictief genootschap van ontdekkingsreizigers dat in meerdere Europa-Park-attracties terugkomt.

Bovenop de centrale wordt een replica gebouwd van de Wardenclyffe Tower uit New York, die begin twintigste eeuw ontwikkeld werd door Tesla. Lange: "Daarmee wilde hij energie transporteren. Wij hebben dat opgenomen in onze verhaallijn, waarbij we onderzoeken of het mogelijk is om met behulp van kosmische energie mensen te transporteren. Dat is het idee achter de coaster: we worden van de ene naar de andere kant getransporteerd."

Energiestraal
Europa-Park bouwt twee van de torens. "Ze vormen als het ware het begin- en eindpunt van deze reis binnen de energiestraal." Eerder lekte al uit dat de achtbaan de naam Voltron Coaster draagt.

Huisleverancier Mack Rides bouwt een doorontwikkelde versie van het achtbaantype bigdipper, bekend van Lost Gravity in Walibi Holland. Er komen treinen met zestien in plaats van acht zitplaatsen. In plaats van een kettinglift wordt er gebruikgemaakt van lanceringen. De attractie wordt uitgerust met ten minste één geavanceerde animatronic.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be